Kunskapscentrum om buller bjuder in till seminarium om Trafikbullerberäkning med Nord2000

Kunskapscentrum om Buller har fått i uppdrag av Transportstyrelsen, Trafikverket och Naturvårdsverket att ta fram underlag för att kunna utföra trafikbullerberäkningar med Nord2000 i Sverige. Som en del i detta uppdrag bjuder de nu in till ett seminarium på temat beräkning av trafikbuller med Nord2000.

Seminariet kommer att gå igenom lite av bakgrunden till uppdraget, en del av det genomförda arbetet med att ta fram underlag samt den användarhandledning för beräkning av trafikbuller med Nord2000 enligt svenska förutsättningar som Kunskapscentrum tagit fram.

Föreläsare är Anders Genell och Andreas Gustafson, VTI, samt Mikael Ögren, AMM. Föreläsningarna kommer hållas på svenska.

Tid/datum: tisdagen den 2:e maj kl 10:00 – 15:30. Paus för lunch 11:30 – 12:30.
Lunch: betalas av deltagaren själv. Säg till om du vill delta i gemensam lunch så bokar vi bord på restaurang District One (2 min promenad från VTI).
Anmälan: senast den 24 april till Andreas Gustafson.

Seminariet är kostnadsfritt och kommer att hållas i VTI:s lokaler på Regnbågsgatan 1 på Lindholmen i Göteborg (karta), samt även via Teams, länk meddelas efter anmälan. Det finns ett begränsat antal platser i lokalen så det är först till kvarn om man önskar vara med på plats hos VTI. Vi kommer att spela in seminariet så att det går att titta på det i efterhand.

Närmsta busshållplats är Regnbågsgatan som är alldeles utanför VTI. Det går också att åka båt till Lindholmspiren som ligger ca 10 minuters promenad från VTI (650 m). Det finns många parkeringsplatser i området (17 kr/h) men också många bilar, så man får vara beredd på att lägga lite tid på att hitta en plats.

Preliminärt program
• Inledning om projektet Kunskapscentrum om buller
• Introduktion Nord2000, utbredningsmodell
• Introduktion Nord2000, källmodell väg resp spår
• Genomgång av den nya användarhandledningen för Nord2000
• Frågestund

Några praktiska exempel kommer demonstreras i en enkel SoundPLAN-modell som kommer göras tillgänglig för nedladdning från Kunskapscentrum om Bullers hemsida. Ifall du vill titta på modellen men till vardags inte använder SoundPLAN går det att ladda hem en demoversion från soundplan.dk (välj SoundPLANnoise 9.0 under Downloads).

Välkommen!

Kunskapscentrum om buller

Publicerad 2023-04-13

Senast ändrad 2023-06-15